04/11/2010

Vacanta cazona: cum sa-ti petreci un weekend in armata

Clientii Arsenal Park, situat langa Orastie, judetul Hunedoara, platesc 70 de euro pentru trei zile de distractii cu adrenalina. Printre acestea, tir cu BB'Gun, parasutism sau plimbari cu ATV-ul. Uneori, sa faci armata poate fi distractiv. Drept dovada, Arsenal Park din Orastie, Hunedoara, atrage interesul romanilor dornici de o viata cazona.

Arsenal Park a fost deschis in vara anului trecut, in perimetrul unei foste fabrici de armament. Parcul detine 160 de locuri de cazare si are o suprafata de 80 de hectare, unde turistii pot alege diferite misiuni si aventuri cu adrenalina. Printre acestea se numara Paintball, Airsoft, plimbarile cu ATV-ul sau cu alternativele acestuia - Buggy si Quad.

Este singurul loc din tara unde instructia militara se face pentru distractie. Amatorii de sporturi extreme se pot delecta cu sarituri cu parasuta si cu parapanta. Iar iubitorii sporturilor in echipa pot juca golf, baschet sau fotbal pe terenurile special amenajate.

Team-buildingul, la putere

"Instructia militara este foarte cautata. La fel si concursul cu drezina, plimbarile cu ATVul, cu transportatorul blindat, tirul cu arcul sau paintball-ul", enumera Petre Racovita, managerul Arsenal Park, cele mai cautate distractii.

Potrivit reprezentantului parcului, majoritatea turistilor vin in team-buildinguri. "Gradul de ocupare este de 30%, din cauza perioadei de criza pe care o traversam si a timpului scurt de cand ne-am lansat. Se poate si mai bine", conchide Petre Racovita.

Un weekend cu pensiune completa, care include doua nopti de cazare in camere de doua persoane si trei mese pe zi, costa 70 de euro/persoana. Un weekend cu demipensiune costa 60 de euro/persoana.

Daca va doriti o vacanta de o saptamana de distractii cu iz militar, trebuie sa pregatiti 175 de euro/persoana pentru pensiune completa sau 145 de euro pentru demipensiune. Copiii sunt cazati gratuit, daca nu solicita un pat suplimentar. Cu un pat in plus, cazarea costa cu 10 euro mai mult. Micutii isi pot petrece timpul in spatiul de joaca special.

Bicicleta si jocuri gratuite

Tarifele includ bicicleta cu care turistii se pot plimba atat prin complex, cat si prin imprejurimi. Clientii au acces gratuit in clubul unitatii, unde pot juca biliard, tenis de masa, sah, table, poker sau darts.

Instructia militara costa 5 euro/persoana pe ora, la fel ca si o ora si jumatate de tir cu arcul sau o ora de tir cu BB'Gun. Pentru Airsoft si Paintball trebuie sa platiti 15 euro/ora. Plimbarea cu transportul senilat costa 200 de euro. Inchirierea timp de o ora a vehiculelor Golfcar se ridica la 10 euro, iar la Buggy costa 15 euro.

Pentru a ajunge la Arsenal Park cu masina mergeti pe DN 7, si virati dreapta la intrarea in Orastie si mergeti inca 300 de metri. Daca alegeti trenul, trebuie sa coborati la statia CFR Orastie si sa mai mergeti 1,5 km.Sursa: Evenimentul Zilei.
Calendarul evenimentelor din turismul romanesc
LumeaTurismului.ro iti prezinta cele mai importante evenimente turistice ale anului: conferinte, targuri, expozitii, tabere, excursii, sarbatori tematice, gale de premiere.

Mai multe detalii...