11/11/2010

Oportunitati de colaborare intre MDRT si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a avut astazi, 11 noiembrie a.c., o intrevedere cu Yesim Oruc, Reprezentantul Rezident al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare la Bucuresti.

In cadrul intalnirii, au fost discutate prioritatile definite prin planul strategic al investitiilor in domeniul turismului si noi oportunitati de colaborare intre MDRT si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) privind sustinerea eforturilor ministerului in atingerea obiectivelor propuse.

In acest context, Elena Udrea a apreciat sprijinul adus de PNUD initiativelor de promovare a eficientei energetice din zonele defavorizate ale Romaniei, printr-un program completar celui national de reabilitare termica a cladirilor - implementat de MDRT.

De asemenea, Yesim Oruc a salutat excelenta colaborare dintre PNUD si MDRT in implementarea proiectului "O Romanie Frumoasa" si si-a manifestat disponibilitatea de a incuraja dezvoltarea de programe similare in conformitate cu strategia MDRT, in special prin promovarea unor destinatii turistice cum ar fi Baile Herculane, Borsec, Sulina sau statiunile din sudul litoralului Marii Negre.

La finalul intrevederii, Yesim Oruc i-a lansat invitatia ministrului Elena Udrea de a participa, pe 2 decembrie a.c., la reuniunea cu titlul "Femei pe Scena Politica", desfasurata la Bucuresti.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Calendarul evenimentelor din turismul romanesc
LumeaTurismului.ro iti prezinta cele mai importante evenimente turistice ale anului: conferinte, targuri, expozitii, tabere, excursii, sarbatori tematice, gale de premiere.

Mai multe detalii...