17/11/2010

Lucian Bute - partenerul MDRT in promovarea Romaniei a destinatie turistica

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, si Lucian Bute, campion mondial IBF la categoria supermijlocie, au anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa comuna, colaborarea in vederea promovarii Romaniei sub insemnele brandului turistic national.

Lucian Bute a fost de acord sa poarte pe echipament, la viitoarele sale meciuri, insemnele brandului national de turism si sa participe la evenimentele de promovare a Romaniei ca destinatie turistica, organizate de minister.

"Sunt de acord cu cei care considera ca sportivii au facut mai mult decat unii politicieni, si de aceea v-am invitat sa asistati la momentul in care un sportiv activ si un politician isi dau mana intr-un proiect comun de promovare. Lucian Bute este un avantaj in plus pe care il vom avea, mai ales in ceea ce priveste promovarea pe piata nord-americana - una dintre pietele noastre-tinta", a declarat ministrul Udrea.

La randul sau, Lucian Bute a afirmat: "Prin tot ceea ce am facut pana acum am incercat sa promovez Romania; am purtat in ring drapelul national si am fost intotdeauna mandru de tara mea. Sunt onorat sa ma alatur marilor sportivi care au promovat imaginea Romaniei in lume (precum Nadia, Hagi sau Ilie Nastase), cu atat mai mult cu cat este pentru prima data cand mi se propune sa fac acest lucru in mod oficial".

Detaliile colaborarii dintre MDRT si Lucian Bute vor fi stabilite ulterior, avandu-se in vedere inclusiv posibilitatea implicarii ministerului in organizarea, la Bucuresti, in vara anului viitor, a unuia dintre meciurile pugilistului.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Calendarul evenimentelor din turismul romanesc
LumeaTurismului.ro iti prezinta cele mai importante evenimente turistice ale anului: conferinte, targuri, expozitii, tabere, excursii, sarbatori tematice, gale de premiere.

Mai multe detalii...