22/11/2010

Ministerul Turismului colaboreaza cu UNESCO pentru promovarea Deltei Dunarii

Razvan Murgeanu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, s-a intalnit astazi, 22 noiembrie 2010, cu ambasadorul Nicolae Manolescu, reprezentant permanent in cadrul Delegatiei Permanente a Romaniei la UNESCO.

Subiectul discutiilor l-a reprezentat identificarea celor mai eficiente modalitati de dezvoltare a turismului si de crestere a vizibilitatii Deltei Dunarii - sit natural si cultural aflat pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

Razvan Murgeanu a prezentat atat planurile de actiuni, cat si programele de investitii, derulate de minister, in infrastructura de turism din zona Deltei Dunarii si a regiunilor inconjuratoare, in contextul valorificarii durabile a resurselor naturale si peisagistice.

Nicolae Manolescu si-a manifestat disponibilitatea promovarii potentialului turistic, cultural, istoric si etnic de care dispune Delta Dunarii, in vederea atragerii cat mai multor actori europeni interesati sa se implice in protectia ecologica si dezvoltarea economica a acestei zone.

In acest sens, cei doi oficiali au decis infiintarea unui grup de lucru interinstitutional, condus de MDRT, care sa stabileasca masurile concrete de crestere economica dinamica si durabila in Delta Dunarii, de promovare a potentialului turistic si de valorificare a diversitatii culturale danubiene.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Calendarul evenimentelor din turismul romanesc
LumeaTurismului.ro iti prezinta cele mai importante evenimente turistice ale anului: conferinte, targuri, expozitii, tabere, excursii, sarbatori tematice, gale de premiere.

Mai multe detalii...