03/11/2010

CBS: Brandul Dracula atrage anual 200.000 de turisti straini in Romania
Ne place sau nu, cel mai iubit si cautat colt din Gradina Carpatilor ramine, pentru straini, cel locuit de... contele Dracula. Postul national american de televiziune CBS i-a dedicat un material contelui vampir si, implicit, relatiei romanilor cu Dracula chiar de recentul Halloween. CBS afirma ca mitul lui Dracula atrage anual, in Romania, 200.000 de turisti straini dornici sa-l viziteze pe contele vampir la el acasa.
02/11/2010

Brandul turistic al Romaniei, declarat original si unic de specialisti
Oficiul International pentru Inventii si Marci (OHIM) si Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) au declarat brandul turistic al Romaniei original si unic, acesta urmand sa fie folosit in toate campaniile internationale de promovare, a declarat marti ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea.
02/11/2010

Aeroportul Otopeni va acorda acces liber pentru activitatea de taxi, de la 15 noiembrie
Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni va liberaliza activitatea de taxi, de la 15 noiembrie, astfel incat aceasta va putea fi desfasurata de orice transportator care detine autorizatie emisa de autoritatile din Bucuresti si judetul Ilfov si care indeplineste anumite conditii minime.
02/11/2010

Romania va fi promovata printr-un parteneriat cu Facebook
Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, si Blake Chandlee, vicepresedinte al Facebook si director comercial pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, au prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, planurile comune de promovare a Romaniei ca destinatie turistica, sub insemnele brandului turistic national, prin intermediul retelei de socializare Facebook.
01/11/2010

Litoral de Bucuresti: plaje, piscine si porturi turistice pe Lacurile Tei si Floreasca
Sase porturi turistice vor putea primi cate 100 de ambarcatiuni de mici dimensiuni. Alaturi de plaje, piscine, 12 debarcadere, amfiteatre cu scene plutitoare si trasee pentru biciclisti si skateri, acestea vor face parte din circuitele turistice de pe lacurile Floreasca si Tei.
01/11/2010

Peste 72 de milioane de vizitatori, la Expozitia Mondiala de la Shanghai
Expozitia Mondiala de la Shanghai si-a inchis portile. Momentul a fost marcat printr-o ceremonie la care a fost prezent si premierul chinez. Intr-o jumatate de an, cit a fost deschisa expozitia, peste 72 de milioane de vizitatori s-au perindat pe la pavilioanele tarilor participante.
01/11/2010

Turismul romanesc, promovat pe Facebook
Marti, 2 noiembrie 2010, incepand cu ora 10.00, Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului si Black Chandlee, VP&Commercial Director APAC & LATAM & CEEMEA al Facebook, vor sustine, la sediul MDRT, o conferinta de presa referitoare la colaborarea dintre MDRT si Facebook pentru promovarea Romaniei ca destinatie turistica.
29/10/2010

Transfagarasanul, inchis circulatiei intre Piscu Negru si Balea Cascada, de la 1 noiembrie
Circulatia pe Drumul National 7C - Transfagarasan va fi inchisa incepand de luni, 1 noiembrie, pe sectorul km 104 + 000 (Piscu Negru) - km 130 + 800 (Cabana Balea Cascada), a anuntat, vineri, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).
27/10/2010

Turismul interzis minorilor
Ofertele de vacanta pentru adultii aflati in cautarea unor escapade sexuale au intrat oficial si pe piata turismului din Romania. Agentia Perfect Tour a lansat la mijlocul lunii octombrie oferte de vacanta "adults only" (exclusiv pentru adulti) pentru a promova primul targ de turism online din Romania.
27/10/2010

Site panoramic de promovare turistica a judetelor Covasna si Harghita
Comorile arhitecturale, culturale, istorice si naturale ale judetelor Covasna si Harghita sunt promovate incepand de miercuri prin intermediul unui nou site realizat cu una dintre cele mai moderne tehnici fotografice actuale - panorame sferice de 360 de grade.
Calendarul evenimentelor din turismul romanesc
LumeaTurismului.ro iti prezinta cele mai importante evenimente turistice ale anului: conferinte, targuri, expozitii, tabere, excursii, sarbatori tematice, gale de premiere.

Mai multe detalii...