16/10/2010

Cetatea Vauban de la Alba Iulia, vizitata astazi de 30 de ambasadori
Peste 30 de ambasadori acreditati in Romania au vizitat, astazi, fortificatia de tip Vauban din Alba Iulia, in cadrul unei actiuni de promovare a destinatiilor turistice romanesti organizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
15/10/2010

Restaurarea si valorificarea turistica a unor biserici din Transilvania, prin programul Regio
Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat astazi, la Sibiu, doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional, Domeniul major de interventie 5.1 - Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea / modernizarea infrastructurilor conexe.
15/10/2010

Croaziera pe Dunare, una dintre cele mai populare croaziere de-a lungul marilor fluvii
Croazierele pe rau au devenit tot mai populare in ultima vreme, iar ofertele sunt foarte variate. DailyMail.co.uk face o trecere in revista a celor mai populare itinerarii, printre care se regaseste si Delta Dunarii.
12/10/2010

Romania, mai ieftina decat Bulgaria pentru pasionatii de ski din Marea Britanie
Statiunea Poiana Brasov s-a mentinut pe primul loc in topul celor mai ieftine destinatii de ski din lume, cu un cost de aproape 260 de lire sterline/sejur, cu 6% mai mic decat in statiunea bulgara Bansko, scrie Easier Travel.
11/10/2010

Misterioasele cetati ale stramosilor nostri
Sarmizegetusa, marea capitala a statului dac, principalul centru politic si religios, este, sau ar trebui sa fie pentru romani, ceea ce este Mecca pentru musulmani. Loc incarcat de istorie si sacralitate, dovada de necontestat a sangelui nostru dac, un Machu Pichu al Europei de est, cetatea dacica dezvaluie stilul de viata al unei civilizatii cucerite si subjugate, dar care isi pastreaza inca identitatea si taria.
10/10/2010

Ungurii, bulgarii si nemtii - strainii care viziteaza cel mai mult Romania
Majoritatea vizitatorilor straini in Romania sunt europeni (aproape 95%). Mai mult, 60,3% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania sunt cetateni ai Uniunii Europene (UE), arata datele Institutului National de Statistica (INS) pentru primele opt luni din acest an.
08/10/2010

Transfagarasanul, prezent intr-un top al celor mai spectaculoase 10 sosele din lume
Transfagarasanul este unul dintre cele mai spectaculoase trasee rutiere din lume, potrivit site-ului de calatorii opentravel.com. Acesta a realizat un top pentru pasionatii de experiente unice.
07/10/2010

Deschiderea Targului International de Turism "Winter Holiday"
Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a participat astazi, 7 octombrie 2010, la deschiderea oficiala a Targului International de Turism "Winter Holiday", organizat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).
06/10/2010

Maine se deschide Targul International de Turism "Winter Holiday"
In perioada 07 - 10 octombrie 2010, in cadrul Centrului International de Conferinte al Palatului Parlamentului din Bucuresti, se va desfasura cel de al doilea eveniment international organizat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Targul International de Turism "Winter Holiday".
05/10/2010

Cooperare interinstitutionala pentru combaterea evaziunii fiscale din turism
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Inspectoratul General al Politiei Romane si Agentia Nationala de Administrare Fiscala au semnat astazi, 5 octombrie 2010, un protocol comun pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale din domeniul turismului si alimentatiei publice.
Calendarul evenimentelor din turismul romanesc
LumeaTurismului.ro iti prezinta cele mai importante evenimente turistice ale anului: conferinte, targuri, expozitii, tabere, excursii, sarbatori tematice, gale de premiere.

Mai multe detalii...