04/10/2010

Premiera in Romania: Festivalul International de Film de Turism BITFF
Targul International de Turism "Winter Holiday", desfasurat la Palatul Parlamentului din Bucuresti, in perioada 7-10 octombrie 2010, va gazdui Festivalul International de Film de Turism - BITFF. Este pentru prima oara in Romania cand unui Targ de turism ii este alaturat un festival de acest gen, dezvoltandu-se astfel si la noi in tara un nou concept de eveniment, mult mai complex.
03/10/2010

Topul celor mai vizitate orase din Romania
Numarul turistilor care au vizitat Capitala in primele sapte luni din acest an a crescut cu 15,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 588.929 de persoane, astfel ca Bucurestiul a detronat Constanta in topul celor mai vizitate orase din tara, potrivit unei analize ZF, care a folosit datele transmise de Institutul National de Statistica (INS).
01/10/2010

Elena Udrea: Este posibil ca noua lege a turismului sa prevada taxe mai mici pentru agro-pensiuni
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Tulcea, ca exista posibilitatea ca noua lege a turismului sa prevada taxe mai mici pentru agro-pensiunile turistice.
29/09/2010

Drumet la coloanele de bazalt de la Detunata
Coloanele de bazalt de zeci de metri aflate la Detunata, la extrema estica a Muntilor Metaliferi, atrag mii de turisti pe care localnicii nu reusesc sa-i tina mai mult de cateva ore.
28/09/2010

Aeroportul Otopeni, certificat ca aeroport international
Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (Otopeni), administrat de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, a fost certificat ca aeroport international, indeplinind toate conditiile prevazute de noua legislatie in domeniu.
27/09/2010

Turismul romanesc, promovat prin timbre
Cu ocazia sarbatoririi Zilei Mondiale a Turismului, a fost pusa in circulatie, astazi, 27 septembrie, o editie de timbre prin care este promovat brandul turistic al Romaniei.
26/09/2010

Mesajul ministrului Elena Udrea, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului
Ziua Mondiala a Turismului este celebrata in intreaga lume pe data de 27 septembrie. Cu aceasta ocazie, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a transmis un mesaj aniversar.
24/09/2010

Elena Udrea vrea sa stopeze evaziunea din turism
Pentru evidentierea numarului exact de turisti care se cazeaza in unitatile de primire turistica din Romania, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va implementa un soft care va colecta, in timp real, asemenea date.
20/09/2010

Colaborare romano-ungara in domeniul turismului
Grupul de lucru romano-ungar pentru colaborare in domeniul turismului s-a reunit, in perioada 16-17 septembrie 2010, la Gyula (Ungaria), pentru a identifica problemele prioritare comune din domeniul turismului.
17/09/2010

Litoralul romanesc si Delta Dunarii - prioritati ale MDRT
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a initiat o serie de investitii, in vederea cresterii atractivitatii litoralului romanesc si a Deltei Dunarii, ca destinatii turistice.
Calendarul evenimentelor din turismul romanesc
LumeaTurismului.ro iti prezinta cele mai importante evenimente turistice ale anului: conferinte, targuri, expozitii, tabere, excursii, sarbatori tematice, gale de premiere.

Mai multe detalii...